Airfryer Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Airfryer Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günün büyük bir bölümü mutfakta yemek hazırlamakla geçirilir. Yemek hazırlama sürecinin kısaltılması ve mutfakta geçirilen sürenin keyifli hale getirilmesi için pek çok cihaz ortaya çıkmıştır.


Mutfak cihazları arasında oldukça popüler olan airfryer modelleri, son derece pratik ve sağlıklı yemekler hazırlayarak etkileyici sofralar kurmanıza olanak tanır. Peki airfryer alırken nelere dikkat edilmeli?

 

Airfryer Nedir?

 

Airfryer Nedir

 

Airfryer, yiyeceklerin az yağlı veya yağsız şekilde pişmesine yardımcı olan özel bir mutfak cihazıdır. Pratik özelliklerden oluşan airfryer, hava dolaşımı sayesinde pişirme aşamasını kolaylaştırır.

 

Hızla popüler hale gelen airfryer, vazgeçilmez mutfak aletleri arasındaki yerini alır. Fritöze benzer özelliklere sahip olan bu cihaz, kısa süre içerisinde sağlıklı ve leziz yemekler yapmanıza imkan tanır. Sebze, kırmızı et, beyaz et, hamur işi gibi birçok besin maddesine uygun yapıdaki airfryer modelleri, pek çok pişirme yöntemi seçeneği sunar.

 

Fritözden farklı olarak yiyecekleri az yağlı veya yağsız olarak pişirebilirsiniz. Son derece pratik bir kullanım süreci olan cihaz ile enfes sofralar hazırlayabilirsiniz.   

 

Airfryer Nasıl Çalışır?

 

 

Airfryer Nasıl Çalışır

 

Airfryer’ın sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışması için cihazı düz bir zemine yerleştirmeniz gerekir. Ürünün çalışma süreci tercih ettiğiniz marka ve modele göre farklılık gösterse de bazı ortak özellikleri bulunur. Airfryer’ı çalıştırmadan önce kullanma kılavuzunu incelemeniz tavsiye edilir.

 

Pişirme haznesine yiyecekleri yerleştirdikten sonra cihazı çalıştırmak için ürünün üzerinde yer alan kontrol panelinden ısı ve süre gibi özellikleri ayarlayabilirsiniz. Pişirmek istediğiniz yemeğe uygun ayarı belirleyerek pişirme sürecini başlatabilirsiniz.   

 

Airfryer’ların Avantajları

  

Airfryer Avantajları

 

Pişirme sürecinde çığır açan airfryer’ların birbirinden özel pek çok avantajı bulunur. Airfryer kullanma avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cihazın üzerinde yer alan kontrol panelinden yiyeceğin türüne göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. Ayarlanan pişirme süresinin sonunda cihaz kendini otomatik olarak kapatarak yemeğin yanma riskini önler.
  • Kızartma yöntemi ile hazırlanan yemeklerde oldukça fazla yağ kullanılır. Fazla yağ kullanımı bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Airfryer ile kızartma yapmak için az miktarda yağ kullanmanız yeterlidir. Az miktarda yağ ile yiyecekler dilediğiniz gibi kızarır ve sağlıklı şekilde tüketilir.
  • Standart fritözlerde ve tavada kızartma yönteminde kullanılan fazla yağ, sağlığın yanı sıra temizlik sürecinde de problem yaratabilir. Fazla yağ, mutfak aletlerinin temizlik aşamasını zorlaştırır. Airfryer, az yağlı kızartma özelliği sayesinde pratik bir şekilde temizlenebilir.
  • Airfryer, hava fritözü olarak da isimlendirilir. Özel olarak geliştirilen yapısı ile cihazın içerisinde yüksek hızlı hava dolaşımı gerçekleşir. Hava dolaşımının hızlı olması yemeklerinizin kısa sürede pişmesine yardımcı olur.
  • Yemek yaparken sorun yaratan problemler arasında koku yer alır. Yemeğin türüne göre evde ağır kokular oluşabilir. Özellikle yağ kokusu, çıkarılması en zor kokulardan biridir. Airfryer özel kızartma tekniği ve gelişmiş hava sistemi sayesinde yağ kokusunu minimize eder.
  • Tavuk, balık, sebze, et, kızartma, kek başta olmak üzere birçok farklı yiyeceğin pişirilmesi için uygun ortam oluşturur.
  • Portatif bir cihaz olan airfryer, mutfaklarınızda oldukça az yer kaplar. Dilediğiniz zaman kolaylıkla taşıyarak yerini değiştirebilirsiniz.
  • Airfryer modelleri, ısı ve zaman ayarına sahiptir. Kontrol panelini kullanarak yemeğe uygun ısı ve süreyi ayarlayabilirsiniz.
  • Çıkarılabilir hazne sayesinde pişirme işleminin ardından bölmeyi cihazdan ayırarak temizleyebilirsiniz.
  • Farklı kapasitelere sahip cihazlar arasından kullanım tarzınıza en uygun olanı seçerek tek seferde enfes yemekler hazırlayabilirsiniz.
  • Airfryer’ı kullanmadan önce ürünün ısıtılmasına gerek olmaz. Yemeği yerleştirdikten sonra ayarını yaparak vakit kaybetmeden pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Dondurucudan çıkarılan yiyeceklerin pişirilmeden önce çözülmesi beklenmelidir. Özel olarak tasarlanıp geliştirilen airfryer modelleri, dondurucudan çıkarılan yiyeceklerin anında pişirilmesine olanak tanır.
  • Bazı airfryer modelleri uzaktan kontrol özelliğine sahiptir. Cihazlarınıza indirdiğiniz uygulamayı kullanarak ürünü kontrol edebilirsiniz.   
 

Airfryer Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

 

Airfryer Alırken Nelere Dikkat Edilir

 

Mutfakta geçirdiğiniz süreyi azaltırken eşsiz ve sağlıklı lezzetlerden oluşan yemekler hazırlamanızı sağlayan air fryer alırken nelere dikkat edilmeli? Airfryer seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur vardır. Bu unsurlar, kişisel kullanım özelliklerinize bağlı olarak değerlendirilmelidir.

 

 

Dijital veya Manuel Kontrol Paneli

 

Airfryer alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kontrol panellerinin özellikleri de göz önüne alınmalıdır.

 

Airfryer modellerinin kontrol panelleri, birbirinden farklı özelliklerden oluşur. Kontrol panelleri dijital ve manuel olmak üzere ikiye ayrılır. Dijital panellerde yemeğin türünü ve pişirme yöntemini belirleyerek cihazın pratik bir şekilde işleme başlaması sağlanır. Manuel kontrol paneli bulunan airfryer modellerinde ise besin türü, pişirme yöntemi, ısı ve süre ayarlanmalıdır.   

 

Airfryer Hacmi

 

Airfryer alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ürünün hacmi yer alır. Marka ve modele göre kapasite farklılığı gösteren cihazları detaylı bir şekilde inceleyerek seçim yapmanız tavsiye edilir. Airfryer modelleri 3.5 ile 7.5 lt arası farklı hacimlerden oluşur.

 

Kalabalık aileler veya işletmelerde kullanmak için geniş iç hacme sahip bir airfryer modeli seçmeniz gerekir. Kişi sayısına uygun model tercih edilerek tek seferde herkese yetecek kadar yemek hazırlayabilirsiniz.

 

Pişirme Hızı

 

Airfryer gerekli mi?’’ sorusu oldukça sık sorulur. Airfryer piyasaya çıktığı ilk günden itibaren mutfağın vazgeçilmezi haline gelmeyi başarır. İşlevsel yapısı ile yemek yapma sürecini kolaylaştıran cihaz, hızlı yapısıyla kısa süre içerisinde eşsiz sofralar hazırlamanıza olanak tanır.

 

Airfryer’ın pişirme hızı, marka ve modeline göre farklılık gösterebilir. Özellikle kızartma gibi uzun süren işlemlerin kolay bir şekilde tamamlanmasına imkan tanıyan cihazı satın almadan önce pişirme hızını göz önüne almanız tavsiye edilir.

 

Airfryer Temizliği

 

Airfryer alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kolay temizlenebilir olması da büyük önem taşır. Kolay temizlenebilen yapılarıyla beğeni kazanan cihazların temizlik adımları da birbirinden farklı özelliklere sahip olabilir. İlginizi çeken ürünün nasıl temizlendiğine dair detaylı bilgi edinmeniz gerekir.

 

Parçaların çıkarılabilir olması temizlik sürecini kolaylaştırarak mutfakta hijyen sağlar. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun şekilde tasarlanan airfryer modellerini tercih ederek yemeğinizi hazırladıktan sonra pratik olarak temizleyebilir, su ve enerji tasarrufunda bulunabilirsiniz. 

 

Airfryer Programları ve Pişirme Süresi

 

Airfryer modellerinin pişirme programları değişkenlik gösterir. Bazı cihazlar yalnızca kızartma işlemi yapar. Bazılarında ise ızgara, ısıtma, pişirme, fırın, kurutma, mayalama, haşlama gibi pek çok farklı pişirme yöntemi bulunur.

 

Pişirme süresi otomatik ve manuel olarak ayarlanabilir. Manuel süre ayarına sahip airfryer cihazlarında pişirme süresini kendiniz belirleyebilirsiniz. Otomatik kontrole sahip cihazlarda ise yiyeceğin türünü ve pişirme yöntemini işaretleyerek sürenin kendiliğinden ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Airfryer Elektrik Tüketimi

 

Airfryer elektrik tüketimi satın alma aşamasında ve sonrasında oldukça önemlidir. Elektrik tüketimi fazla olan cihazlar ekonomik olarak bazı sorunlara yol açabilir. Herhangi bir sorun yaşamamak için tercih ettiğiniz cihazın elektrik tüketimi hakkında bilgi edinmeniz önerilir.

 

Cihazın hacmi, pişirme hızı ve gücü enerji kullanımını etkileyen faktörler arasında yer alır. Hava akışı, harcanan enerjiyi minimize etse de hızlı ve güçlü bir cihaz istiyorsanız harcanan elektrik miktarı da artacaktır.

 

Garanti ve Servis Desteği

 

Airfryer alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli unsur ise güvenilir bir satıcı tercih etmektir. İlginizi çeken cihazın markasının servis ağını araştırarak yetkili servis noktalarını öğrenmeniz gerekmektedir. Ürünün garanti süresi ve garanti kapsamına dair bilgiler de seçim aşamasında büyük rol oynamalıdır.

 

 

Telefon Dükkanı farklı markalara ait birbirinden özel airfryer modelleri ile güvenli bir satın alma süreci geçirmenize olanak tanır.

Etiketler: airfryer
Ekim 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı