iPhone 15 & iPhone 15 Pro Modelleri ve Özellikleri

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Özellikleri

Dünyaca ünlü Apple markası, iPhone serisine ait iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerini beğeninize sunar. Gelişmiş teknik özellikleri ve tasarımlarıyla beğeni toplayan iPhone modelleri, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

 

iPhone 15

 

iPhone 15

 

Apple tutkunları tarafından heyecanla beklenen iPhone 15, özel olarak geliştirilen yapısı ve estetik tasarımı ile beğeni kazanır. Teknik özellikleri ile fonksiyonel bir kullanım imkanı sunan iPhone 15 renkleri açısından geniş bir seçenek yelpazesi oluşturarak her zevke hitap etmeyi başarmıştır.

 

iPhone 15 Teknik Özellikleri

 

iPhone 15 Teknik Özellikleri

 

 

iPhone 15 özellikleri incelendiğinde cihazın en iddialı Apple telefon modelleri arasında yer aldığı görülür. Tasarımından kamera özelliklerine kadar birçok açıdan özel olarak geliştirilip üretilen iPhone 15, kusursuz yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarır.

Tasarım ve Ekran

 

Yenilikçi tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple, iPhone 15 tasarımında da son derece özenli davranmıştır. Renklerle işlenen cam ile oluşturulan arka yüzey, cihaza özgün bir hava katmayı başarır. Çift iyon değişimi işlemi ve alüminyum kenarların kullanıldığı tasarım sayesinde cihazın dayanıklılığı artırılır.

 

Ceramic Shield teknolojisinin kullanıldığı ön bölüm, darbelere karşı dirençli bir yapı oluşturur. Su ve toza karşı dayanıklı şekilde geliştirilen cihaz, uzun vadeli bir kullanım olanağı sunar.

 

6.1 inçlik ekranı bulunan iPhone 15, süper yüksek çözünürlük özelliği sayesinde dilediğiniz görüntüyü bütün detayları ile incelemenizi sağlar. Parlak ve geniş renk seçenekleri ile görüntüleri en gerçekçi şekilde yansıtır.

 

İşlemci ve Performans

 

iPhone 15, donanımlı ve hızlı işlemcisi ile yapmak istediğiniz bütün işleri kısa süre içerisinde tamamlamanıza yardımcı olur. Hızlı bir performans sunan cihazda A16 Bionic CPU kullanılır. Gelişmiş özelliklere sahip çip sayesinde ses izolasyonu, yeni nesil portre çekimleri, video ve oyunlarda akıcı performans gibi birçok işlem desteklenir.

 

Yüksek hız ve performans sağlayan işlemcinin yanı sıra uzun bir pil ömrü sunan cihaz kesintisiz kullanım imkanı yaratır. iPhone 15, 20 saate kadar video oynatma özelliğine sahiptir. Şarj sürecini kolaylaştıran USB-C, iPad ve Mac cihazlara da uyum sağlar.

 

Kamera ve Fotoğraf

 

iPhone 15 kamerası ile profesyonele en yakın görüntüleri kaydedebilirsiniz. Ölümsüzleştirmek istediğiniz anı kusursuz bir şekilde kaydeden iPhone 15’in ana kamerası 48 MP’den oluşan süper yüksek çözünürlüğe sahiptir.

 

Ayrıntılara önem veren kişilerin tercih ettiği kamerayı kullanarak seçtiğiniz kareleri bütün detayları ile çekebilirsiniz. 4 kata kadar daha fazla çözünürlük sunan kamerayı kullanarak zengin renk yelpazesinden oluşan portreler kaydedebilirsiniz.

 

Pratik bir şekilde odak değiştirebildiğiniz cihazda, fotoğrafın odağını çekim sonrasında da değiştirebilirsiniz. Figür çekimlerinde otomatik derinlik katan iPhone 15’i kullanarak çekim sonrası fotoğraf ayarlarını değiştirebilirsiniz.

 

iPhone 15 Fiyatları

 

iPhone fiyatları birbirinden farklı birçok etkene bağlı olarak farklılık gösterir. Fiyatları etkileyen unsurlar arasında model ve özellikler bulunur. iPhone 15 fiyatları incelenirken cihazın işlevleri ve dayanıklılığı göz önüne alınmalıdır. Birçok farklı fonksiyonu tek başına yerine getirmeyi başaran iPhone 15, dayanıklı yapısıyla uzun süre güvenli bir kullanım imkanı tanır.  Garanti süresi boyunca garanti kapsamına dahil olan problemler ile karşılaşmanız durumunda sorunsuz bir şekilde teknik servis desteğinden yararlanabilirsiniz.  

 

iPhone 15 Pro

 

iPhone 15 Pro

 

Apple tarafından hazırlanan iPhone serisinin en gözde modellerinden biri olan iPhone 15 Pro markanın tasarım stilini sürdürmeyi başarırken, yapılan değişiklikler ile beraber daha estetik, dayanıklı ve işlevsel özellikler oluşturur.

 

Keskin köşelerden oluşan özel formu ile çarpıcı bir görünüme sahip olan iPhone 15 Pro, çerçeve materyalinde kullanılan titanyum sayesinde dayanıklı bir yapı yaratır. Uzun süre güvenli kullanım imkanı tanıyan titanyum çerçeveler, şık ve modern bir tasarım örneği oluşturur.

 

iPhone 15 Pro Teknik Özellikleri

   

iPhone 15 Pro Teknik Özellikleri

 

 

iPhone 15 Pro özellikleri incelendiğinde Apple tarafından geliştirilen iPhone serisinin iddialı modelleri arasında yer aldığı görülür. Çeşitli özellikleri ile birçok işlevi tek başına yerine getiren iPhone 15 Pro, dayanıklı yapısı ve modern tasarımı ile uzun vadeli bir kullanım olanağı sunar.

 

Tasarım ve Ekran

 

Modern tasarımı ile göz alıcı bir görünüme sahip olan iPhone 15 Pro, Dynamic Island özelliği sayesinde kullanıcı performansını geliştirir. Ekran bölümünde yer alan Face ID sensörleri, ön kamera, müzik kontrolü, kısa mesaj gibi birçok işlemin pratik bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

 

Keskin dikdörtgen formlu, titanyum çerçeveli cihaz modeli şık tasarımı ve işlevsel özellikleriyle beğeni kazanır.

 

Always On Display özelliği, ekranın her zaman açık olmasını sağlar. Böylece saat, bildirimler ve diğer bilgiler her zaman görünür durumda olur. Uyku modundayken bile aktif olan cihaz sayesinde anlık bildirimleri kolaylıkla görebilirsiniz. Gelen bildirimleri görmek için ekran kilidini açmanız gerekmez. Ekran parlaklığını düşürdüğünüzde bile görüntü ve bildirimleri görürken pil ömrünü uzatabilirsiniz.

 

Telefonunuzu sessiz aldığınızda veya kapattığınızda önemli bildirimleri kaçırmaktan korkuyorsanız, Always on Display, işaretlediğiniz uygulamalara ait bildirimlerin her durumda ekrana yansıtılmasını sağlar.

 

6,1 inçlik OLED ekran, Super Retina XDR özelliği sayesinde yüksek kaliteden oluşan görüntüler yansıtır. 460 ppi yoğunluğuna sahip ekran, 2556x1179 piksel çözünürlüğü ile detaylı görüntüler oluşturur.

 

120Hz ekran yenileme hızından oluşan ProMotion özelliği, akıcı bir performans sunarak video ve oyunların keyifle oynanmasına yardımcı olur. HDR teknolojisini destekleyen ekran, geniş renk yelpazesi ve derinliği ile beğeni kazanır.

 

İşlemci ve Performans

 

A17 Pro çip ile geliştirilen iPhone 15 işlemcisi, üst düzey hız ve yüksek kaliteyi beraberinde getirir. 6 çekirdekli grafik işlemci, yapay zeka gibi grafik yoğunluğu yüksek işlemlerde performansı artırır.

 

Kamera ve Fotoğraf

 

iPhone 15 Pro kamerası, birbirinden farklı pek çok odak uzaklığının kullanılmasına imkan tanır. 7 farklı lens seçeneği bulunan cihaz sayesinde görüntüleri dilediğiniz şekilde kaydedebilirsiniz. 48 MP ana kamerası ile geniş bir renk yelpazesi bulunan model, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolar çekmenize yardımcı olur.

 

Figür çekimlerini otomatik algılayan kamera, kendiliğinden portre moduna geçerek derinlik oluşturmayı başarır. Çekim sonrasında fotoğraf üzerinde birçok oynama yapabilirsiniz. iPhone serisinin en yüksek optik zoom özelliği bulunan iPhone 15 Pro, 120 mm lensi ile uzak görüntüleri bile bozulmadan yakınlaştırıp kaydeder.

 

iPhone 15 Pro Fiyatları

 

Apple cihazların özellikleri incelendiğinde iPhone 15 Pro’nun yüksek dayanıklılığa sahip olmasının yanı sıra geliştirilen teknik yapısıyla da beğeni kazandığı görülür. iPhone 15 Pro fiyatı, iPhone 15 fiyatına göre artış gösterebilir. Bu artış, cihazın işlevsel yapısından kaynaklıdır.

 

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Arasındaki Farklar

 

iPhone 15 ile iPhone 15 Pro arasında tasarım ve teknik özellikleri bakımından bazı farklılıklar bulunur. Cihazların arasındaki en önemli farklar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • iPhone 15 ve iPhone 15 Pro arasındaki en önemli fark Always on Dynamic ve ProMotion özellikleridir. Ekran özelliği olarak son derece işlevsel olan bu özellikler yalnızca iPhone 15 Pro modelinde yer alır.
  • iPhone 15 modelinde A16 Bionic çip bulunurken, iPhone 15 Pro modeli yeni geliştirilen A17 Bionic çipe sahiptir.
  • iPhone 15 Pro, iPhone 15 modeline göre 3 saat daha fazla video oynatma, 5 saat daha fazla ses oynatma özelliği sunar.   

 

Güvenli bir alışveriş imkanı tanıyan Telefon Dükkanı, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro cihazlarından size en uygun olan modeli bütçe dostu fiyata elde etmenizi sağlar.

İlginizi çekebilir:iPhone 12 ve iPhone 13 Karşılaştırması

 

Etiketler: iphone
Ekim 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı